Sport
10.10.2023. 20:10
R.E.

Puj pike, ne važi

Ipak bez Rusije u kvalifikacijama za EP

UEFA
Izvor: Shutterstock

Mlada reprezentacija Rusije ipak neće moći da učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina ovog meseca, saopštila je u utorak Evropska fudbalska unija (Uefa).

Veliki broj federacija članica se usprotivio igranju sa Rusijom na bilo kom međunarodnom nivou, što je navelo UEFA-u da odustane od odluke integracije ruskih ekipa na međunarodna takmičenja.

UEFA je 26. septembra ublažila svoju politiku nametnutnu nekoliko dana nakon što je Rusija prošle godine izvršila invaziju na Ukrajinu, da svi nacionalni i klupski timovi budu isključeni iz međunarodnih takmičenja.

Taj potez je izazvao podelu u izvršnom komitetu UEFA, a predstavnici Engleske, Poljske i Velsa su odbili da podrže predlog, dok je najmanje 12 od 55 federacija članica reklo da će njihovi timovi nastaviti da odbijaju da igraju utakmice protiv Rusije.

Poslednje dve nedelje, UEFA je pokušavala da da pronađe način da uključi Rusiju u svoja takmičenja. Posle drugog sastanka Uefa je danas saopštila da je "tačka dnevnog reda povučena jer nije pronađeno tehničko rešenje koje bi omogućilo ruskim timovima da igraju".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve