Sport
03.06.2020. 13:54
R. E. / Index. hr

UEFA SPREMILA PLAN B: F8 kao završnica Lige šampiona?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

UEFA i udruženje evropskih klubova pregovaraju o planu B za održavanje završnice Lige šampiona, a on uključuje završni turnir za osam najboljih klubova, koji bi trebalo da se održi u Portugalu.

Prema trenutnom planu, Liga šampiona će se nastaviti 4. avgusta odigravanjem preostalih utakmica osmine finala, nakon čega bi se četvrtfinala i polufinala igrala normalno, na dve utakmice, a finale je zakazano za 29. avgust u Istanbulu, prenosi Index. hr.

Ipak Mundo Deportivo piše da Uefa s ECA-om, čiji je predsednik gazda Juventusa Andrea Agnelli, priprema rezervnu opciju ako se u naredna dva meseca stanje s koronavirusom zakomplikuje.

Final Eight smanjio bi broj utakmica, odnosno četvrtfinala i polufinala igrala bi se na samo jedan susret, a sve bi se igralo u jednom mestu. U takvom raspletu finale bi se igralo 22. avgusta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Mundo Deportivo piše kako bi Portugal, tačnije Lisabon, bio idealan domaćin jer su stadioni La Luz i Jose Alvalade još prilično novi, izgrađeni za potrebe Evropskog prvenstva 2004., a svi portugalski predstavnici već su ispali, pa niko ne bi imao prednost domaćeg terena. Što je najvažnije, za razliku od Istanbula, Portugal je pandemiju koronavirusa prošao relativno bezbolno.

Još ranije, kad se tek počela spominjati mogućnost završnog turnira, kao domaćin se spominjala Nemačka, ali Portugal se čini boljim izborom jer ispunjava i sve gorenavedene uslove.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve