Sport
05.05.2021. 13:35
R. E. / Večernji list

Ivanišević o Samprasu

"Uništio mi je život, uništio mi je snove"

Goran Ivanišević 23.11.2023.
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Legendarni hrvatski teniser, a danas trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević (49) progovorio je o najtežem protivniku protiv koga je igrao.

"To je definitivno Pit Sampras. Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao da spava", istakao je Ivanišević, a potom dodao:

"U polufinalu Vimbldona 1994. pobedio sam Bekera 6:2, 7:6, 6:4. To je sigurno bio moj najbolji meč na Vimbldonu. Možda i u životu. Tada sam baš ubio Borisa, igra sam neverovatno. Nije imao nikakve šanse, a znate li šta znači Boris na travi? Kada smo se nakon meča rukovali rekao mi je: "Igrao si zaista sjajno. Bolje ti je da osvojiš turnir", piše Večernji list

Teniser Goran Ivanišević
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Ivanišević se onda u finalu susreo sa Samprasom.

"A onda finale i čovek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji. Prva dva seta je dobio u taj brejku, a onda treći 6_0- Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred mene. Imao sam priliku i naredne godine. Sastali smo se u polufinalu, ali i tada je dobio u pet setova. Bio sam bolji ceo meč, ali on je dobijao kljućne poene. Priča se potom ponavljala", rekao je Ivanišević i zaključio:

"Izuzetno sam ponosan što sam igrao u eri Pita Samprasa. Igrao fantastične mečeve protiv njega i s njim delio svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisera u istoriji. Ipak, uništio mi je 20 godina života."

Ivanišević je četiri puta igrao finale Vimbldona 1992. godine je izgubio od Agasija, a 1994. i 1998. od Samprasa. Ipak, Goran je 2001. savladao Patrika Ratera i ostvario svoj san.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve