Sport
08.09.2023. 10:44
Beta/AP

Drama na terenu

Aktivisti prekinuli polufinale, neće valjda i Novakov meč?! (VIDEO)

1
Izvor: BETA/ AP / Charles Krupa

Ekološki aktivisti su na oko 50 minuta prekinuli polufinalni meč US opena u ženskom singlu između Amerikanke Koko Gof i Čehinje Karoline Muhove.

Gof je vodila sa 6:4 i 1:0 u drugom setu kada je četvoro aktivista ustalo na gornjem delu tribina stadiona "Artur Eš" i skandiralo "Stop fosilnim gorivima".

Teniserke su najpre ostale na svojim mestima, ali im je potom sudija rekao da odu u svlačionice dok se situacija ne reši.

Na intervenciju policije, trojica aktivista su mirno napustila tribine, ali je problem bio sa četvrtim koji se bosim nogama zalepio za zemlju. Policiji i medicinskoj službi je trebalo nekoliko minuta da ga pomere pre nego što su ga sa lisicama na rukama izveli sa stadiona.

Odgovornost za ovu akciju preuzela je poznata organizacija za zaštitu životne sredine "Extinction Rebellion", koja je u saopštenju navela da "klimatska i ekološka kriza prete svemu na našoj planeti, uključujući i sport".

Meč je nastavljen, a na kraju je slavila Koko Gof sa 6:4, 7:5 i plasirala se u svoje prvo US open finale gde će odmeriti snage sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom.

Nadamo se da se ništa slično neće doogoditi najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću koji u petak od 21 čas igra polufinale Otvorenog prvenstva Amerike protiv domaćeg tenisera Bena Šeltona.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković je u polufinalu US Opena
Novak Đoković

Bravo!

05.09.2023. 22:54

Novak Đoković je u polufinalu US Opena

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u polufinale Ju Es opena, pošto je u tri seta pobedio Amerikanca Tejlora Frica 6:1, 6:4, 6:4
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve