Sport
27.01.2023. 22:35
R. E.

Večiti derbi

Obradović hvalio posle pobede, ali imao i zamerke

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan posle pobede svog tima u večitom derbiju u Evroligi, ali istakao je i neke stvari koje su morale da budu bolje.

Košarkaši Partizana pobedili su u derbiju ekipu Crvene zvezde rezultatom 79:78 (20:18, 25:19, 12:17, 22:24) u utakmici 21. kola Evrolige.

"Zadovoljan sam, pobedili smo iako nismo odigrali dobro, mogli smo i morali mnogo bolje", rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović.

"Momci su se borili od prvog do poslednjeg minuta, nastojali su da opravdaju podršku navijača kojima se zahvaljujem od srca. Na kraju, uspeli smo da privedemo meč kraju, ali ostaje žal što razlika nije malo veća. Igrali smo pametno u odbrani i napadu. Kontrolisali smo dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, ali mi je stvarno žao što nismo sačuvali četiri poena prednosti. Škole se plaćaju, nadam se da ćemo izvući pouke. Ledej je odigrao odličan meč, ali me više raduje odnos osvojenih i izgubljenih lopti", napomenuo je strateg crno-belih.

On je pohvalio i rivala, ali i atmosferu u Pioniru.

"Zvezda je tim koji u svakoj utakmici daje maksimum, tako je bilo i u derbiju koji je ostao iza nas. Nadam se da su ljubitelji košarke uživali u sjajnom meču".

Partizan je ostvario veoma važan trijumf, ali Obradović napominje da njegov tim mora čvrsto da ostane na zemlji.

"Raduje pobeda u derbiju, ali nema vremena za slavlje, jer za nekoliko dana sledi duel sa Mornarom, pa duel sa Asvelom…. Ostalo je još mnogo do kraja ligaškog dela takmičenja u Evroligi i zaista je teško baviti se spekulacijama i procenama kakvi su krajnji dometi. Ja sam zaista uživao na derbiju".

Trener Partizana rekao je da do kraja Evrolige ima još 14 utakmica i ponovio da je takmičenje veoma izjednačeno.

"Ova utakmica treba da posluži za samopouzdanje, igrali smo protiv tima koji igra izuzetno timski, sa izuzetnim pojedincima, ali smo uspeli da sve vreme vodimo i da mi budemo tim koji daje ton utakmici", istakao je on.

On se dotakao i uvreda sa tribina.

"Navijači Zvezde su napravili dobru atmosferu, čuli su se i naši navijači. Da li je bilo uvreda sa tribina zaista ne znam, jer dok utakmica traje, fokusiran sam na parket. Na parketu je sve bilo besprekorno", izjavio je najtrofejniji evropski trener.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve