Sport
23.12.2021. 13:34
R. E. / Kurir

To je srpski fudbal

Velika sramota: Klub iz Superlige Srbije lažirao zdravstvene kartone igrača

fudbal
Izvor: Shutterstock

Čak sedmorica igrača kluba iz Novog Sada imali su neispravne zdravstvene kartone koje je registrovao "komet sistem".

Fudbaleri Proletera pobedili su u 21. kolu Superlige na stadionu "Karađorđe" tim Radničkog iz Niša i to rezultatom 2:0. Međutim, ostali su bez bodova koji sada idu u Niš.

Razlog je sramotan - zdravstveni kartoni čak sedmorice fudbalera Proletera koji su igrali protiv Radničkog nisu bili validni. "Komet“ sistem je, svega 90 minuta uoči meča u Novom Sadu identifikovao nepravilnosti, međutim ljudi iz Proletera prezentovali su kasnije izmenjene izveštaje i izašli na teren sa spornim fudbalerima. Nišlije su to uočile i posle utakmice su podneli prijavu.

Direktor Superlige Aleksandar Pivić je na osnovu dokaza koji su izneseni, presudio u korist Radničkog i registrovao meč službenim rezultatom 3:0 u korist gostiju iz Niša.

Odluke su poslate klubovima, a Proleter ima pravo žalbe u zakonskom oku od osam dana. Ukoliko ostane na snazi ova odluka, Radnički je na tabeli napredovao čak do četvrtog mesta.

Sa 30 bodova, pozicionirao se iza Partizana (59), Crvene zvezde (54) i Čukaričkog (38). Isti broj poena (30), ali slabiju gol razliku imaju Vojvodina i Napredak. Proleter je pao na 11. mesto, sa 24 boda, koliko ima i deseta Mladost iz Lučana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto su najveći srpski klubovi u milionskom minusu?
Fudbal, novac

Zvezda i Partizan

22.09.2021. 09:12

Zašto su najveći srpski klubovi u milionskom minusu?

Uoči 165.večitog derbija Partizan i Zvezda imaju podosta bodova, ali i prazne kase. Bar tako tvrdi nezavisna revizorska kuća koja se nedavno bavila poslovanjem dva najveća srpska kluba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve