Sport
29.05.2024. 21:18
Beta

Argentina

Evo kada počinje SUĐENJE optuženima za SMRT MARADONE

Maradona
Izvor: Shutterstock

Krivični sud u Argentini odložio je za 1. oktobar početak suđenja u postupku za nemar protiv osam osoba koje su navodno umešane u smrt legendarnog fudbalera Dijega Maradone.

Suđenje je trebalo da počne 4. juna, ali je Krivični sud u San Isidru, na periferiji Buenos Ajresa, danas saopštio da su strane uključene u slučaj ubistva pokrenule nekoliko pitanja i da ona tek treba da budu rešena. Sud nije dalje obrazložio odluku.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Maradona umro je 25. novembra 2020. u Buenos Ajresu u 60. godini od srčanog udara.

Istraga je pokrenuta na zahtev njegove porodice nekoliko dana posle smrti. Utvrđeno je da je njegovo lečenje bilo puno propusta i nepravilnosti i pokrenut je sudski postupak protiv osam osoba, uključujući lekare i medicinske sestre, zbog moguće odgovornosti za Maradoninu smrt.

On se u kući oporavljao nakon što je u novembru 2020. podvrgnut operaciji zbog krvnog ugruška u mozgu.

Optuženi su negirali bilo kakve nepravilnosti u Maradoninom lečenju.

Među pitanjima na koje treba odgovoriti je i da li će optuženima suditi troje sudija za prekršaje ili narodna porota, kako je tražila jedna od optuženih medicinskih sestara.

Očekuje se da će na suđenju govoriti više od 200 svedoka, uključujući i Maradonine ćerke i bivše partnerke.

U medicinskom izveštaju navodi se da je Maradona imao problema sa srcem i da je bio u teškom stanju i do 12 sati i da nije dobio adekvatno lečenje za pacijenta u njegovom stanju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
29.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve