Sport
24.06.2024. 11:20
Beta

Nezvanično

Žarko Lazetić napušta TSC?

Žarko Lazetić, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Bane T. Stojanovic

Dosadašnji trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić odlučio je da napusti taj klub i preuzme Makabi iz Tel Aviva, nezvanično se saznaje.

Informaciju Sportskog žurnala da je Lazetić odlučio da napusti klub iz Bačke Topole potvrdio je sportski direktor kluba Sabolč Palađi za Mozzart Sport.

"Pojavio se Makabi, ponuda koju je Žarko vagao dva-tri dana i na kraju je odlučio da ode, jer je dobio fenomenalne uslove. Smatra da mu je to veliki izazov i želeo je da prihvati. Nismo hteli da mu stanemo na put, mi smo klub koji se gradi. Hvala mu na tome što smo uspeli zajednički da napravimo rezultate i u domaćem prvenstvu i Evropi", rekao je Palađi za Mozzart Sport.

"Gledamo naš posao dalje i da nastavimo da gradimo klub i u tom pravcu razmišljamo i pri izboru novog trenera, koji će doći za nekoliko dana", dodao je on.

Lazetić je dve i po godine vodio TSC - pre dve sezone je sa tim klubom bio drugi u Super ligi Srbije, a u prošloj je bio treći.

Klub se prvi put kvalifikovao za grupnu fazu nekog evropskog kupa i u Ligi Evrope osvojio bod protiv Olimpijakosa (2:2). TSC je i sada izborio Evropu do kraja jeseni, makar u Ligi konferencije.

"Znali smo da će do ovoga doći kad tad, jer smo svi rasli zajedno. Mi kao klub i Žarko kao trener, ista je priča kao sa igračima kada neko dostigne neki nivo i postane interesantan, on napravi korak dalje. Što se tiče novih trenera, neke smo već pratili, jer smo ovo očekivali. Ništa konkretno nismo preuzeli, ali na nama je da vidimo koga ćemo izabrati", zaključio je Palađi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
30.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve