Sport
06.04.2023. 19:45
Beta

Serija A

Zašto je Juventusu delimično zatvoren stadion

Juventus
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Juventus kažnjen je delimičnim zatvaranjem stadiona u jednoj utakmici, nakon što su njegovi navijači na rasnoj osnovi vređali napadača Intera Romelua Lukakua.

Lukaku je vređan na rasnoj osnovi kada je u utorak u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa postigao gol iz jedanaesterca, u petom minutu nadoknade vremena i izjednačio na 1:1. On je zbog neprimerenog slavlja ispred navijača Juventusa dobio drugi žuti karton nakon čega je isključen.

Rukovodstvo Serije A odredilo je da se donji sektor južne tribine na stadionu Alijanc zatvori za prvenstvenu utakmicu protiv Napolija 23. aprila, zbog rasističkih uvreda upućenim Lukakuu, preneo je BBC.

Lukaku je suspendovan na jednu utakmicu zbog crvenog kartona, a kazne zbog koškanja na kraju utakmice dobili su golman Intera Samir Handanović i vezni igrač crno-belih Huan Kuadrado.

Kuadrado je dobio suspenziju od tri utakmice jer je uhvatio za vrat i udario  Handanovića, a kapiten Intera će pauzirati jedan meč zbog učešća u incidentu.

Revanš utakmica polufinala Kupa igra se 26. aprila u Milanu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlahović odveo Juventus u četvrtfinale
1

Liga Evrope

16.03.2023. 23:32

Vlahović odveo Juventus u četvrtfinale

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su u revanš utakmici osmine finala u Nemačkoj pobedili Frajburg rezultatom 2:0.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve