Sport
17.02.2020. 14:27
R. E.

"Želeo sam da uradim nešto glupo i uspeo sam" - Jokić se zabavljao na Ol staru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tim LeBrona Džejmsa, u kojem je nastupio i srpski košarkaš Nikola Jokić, pobedio je noćas tim Janisa Adetokumba u 69. utakmici NBA Ol Star sa 157:155.

U prepunom Junajted centru u Čikagu, oko 21.000 gledalaca odalo je počast tragično preminuloj NBA legendi Kobiju Brajantu, držeći se za ruke, a minut ćutanja završen je uzvicima "Kobe, Kobe".

Igrači koji su učestvovali u Ol star utakmici nosili su dresove sa brojevima 2 i 24, kao omaž Brajantu i njegovoj ćerki Ðiani, koji su poginuli u padu helikoptera krajem januara, prenosi Rojters.

U utakmici su primenjena i pravila prilagođena sećanju na Brajanta, tako da je tim koji je imao više poena nakon treće četvrtine morao da postigne 24 poena da bi pobedio, dok je tim koji gubi morao da postigne 24 poena plus broj poena za koliko je zaostajao.

Nakon tri četvrtine, tim Janis je bio u vođstvu od devet poena, ali je ekipa Le Brona Džejmsa u poslednjem periodu odnela pobedu od 32:22, tako da je konačan rezultat bio 157:155.

Nikola Jokić je na parketu proveo 12 minuta i postigao pet poena, a zabeležio je i dva skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. Jokić se odlično provodio na Ol-star utakmici.

Jokić je pri kraju treće četvrtine pogodio trojku i posle utakmice je rekao:

"Mislim da sam tim pogotkom promenio brzinu igre".

Srpski košarkaš je posle toga imao urnebesnu proslavu te trojke. Novinarima je rekao i zašto je to uradio:

"Želeo sam da uradim nešto glupo i mislim da sam to i učinio".

Jokić je istakao da je uživao tokom utakmice.

"Uživao sam i prošle, a uživao sam i ove godine. Lepo je biti oko ovih momaka. Pogodio sam dva puta, tako da sam srećan. Oštetili su me za MVP-a, ali nema veze, sledeća ja moja godina", našalio se centar iz Sombora.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve