Sport
11.11.2022. 09:28

Košarka

Željko Obradović: "Fiba i Evroliga bi trebalo da se dogovore"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je ekipa loše počela i završila utakmicu protiv Olimpijakosa u Evroligi, a da za poraz u Atini nije izgovor to što nije mogao da računa na šestoricu igrača.

"Čestitke Olimpijakosu na veoma dobro odigranoj utakmici. Počeli smo meč veoma loše, bez energije i agresije. Samo u drugoj četvrtini smo izgledali kao tim koji je spreman da se bori. Rekao sam igračima pre utakmice da moramo damo sve od sebe, ali utisak je bio potpuno drugačiji. Ako igrate bez jednog ili dva igrača, veoma je teško. Ja sam večeras igrao bez šest igrača. Glas i Jovanović do ovog momenta nisu igrali u Evroligi", rekao je Obradović.

Partizan je u četvrtak uveče u Atini izgubio od Olimpijakosa sa 58:87, u utakmici sedmog kola Evrolige. Partizan je zbog povreda ali i obaveza reprezentacije Srbije igrao bez šestorice prvotimaca.

Obradović je rekao da bi Fiba i Evroliga trebalo da se dogovore oko termina utakmica.

"Ne želim da koristim odsutnost šest igrača, način na koji smo započeli i završili utakmicu, bio je veoma loš. Reprezentacija Srbije ima veoma bitan meč. Pitali su nas da dopustimo odsustvo tri igrača i mi smo potvrdno odgovorili. Tako smo obećali, a mi smo ljudi od reči i tako je – kako je. Loše je da reprezentacije igraju bez najboljih igrača, svi će vam isto reći", naveo je Obradović.

Upitan o mogućem dolasku centra Vladimira Brodžijanskog, trener crno-belih rekao je da od početka sezone sluša o tome, ali da on ništa ne želi priča dok se ne potpiše ugovor sa nekim igračem.

Partizan ima tri pobede i četiri poraza, a u osmom kolu, narednog petka, dočekaće Makabi iz Tel Aviva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto volimo Žoca (FOTO)
1

Srce na terenu

21.10.2022. 14:05

Zašto volimo Žoca (FOTO)

Trener KK Partizan poznat je po svom vatrenom pristupu sportu, impulsivnim reakcijama... On ostavlja srce na terenu zajedno sa svojim igračima.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve