Sport
03.05.2023. 22:35
Beta

Četvrtfinale Evrolige

Obradović o tragediji, odlaganju meča sa Realom i taktici

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da njegova ekipa u predstojećoj, četvrtoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv Real Madrida mora da odigra bolje i pametnije ako želi da pobedi.

"I dalje imam utisak koji sam imao posle treće utakmice, da je to verovatno jedna od lošijih utakmica u poslednjih par meseci što se tiče napada, nismo imali ekstra pas, protok lopte je bio slab... Čak i tako igrajuči došli smo do toga da je maltene jedan posed odlučio. Verujem da su igrači svesni toga. U četvrtak treba da odigramo pametnije i bolje ako želimo da pobedimo", izjavio je Obradović.

Košarkaši Partizana i Real Madrida sutra u Beogradu igraju četvrtu utakmicu četvrfinalne serije plej-of Evrolige.

Crno-beli vode 2:1 i sutra će imati novu priliku da obezbede plasman na fajnal-for u Kaunasu.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Alekse Avramovića koji se povredio na trećoj utakmici, ali i jači za Matijasa Lesora koji je odradio kaznu izrečenu zbog incidenta u drugoj utakmici. 

"Znamo svi koliko je Matijas važan za naš tim, ali juče smo i bez njega bili u egalu. To je to. Treba igrati pametnije. Treba shvatiti da je utakmica 40 minuta i da je svaka lopta važna. Moramo da poštujemo svaku loptu. To je jedini način", rekao je Obradović.

Obradović je izjavio saučešće porodicama nastradalih u današnjem oružanom napadu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

"Danas je stigla ta vest o velikoj tragediji koja se dogodila, neverovatno. Svi smo bili u neverici kad smo čuli te vesti. Želim da izjavim saučešće svim porodicama nastadale dece. Velika tragedija kakva u našoj zemlji nije zabeležena", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Tokom dana bilo je dosta poziva da se četvrta utakmica plej-ofa Evrolige Partizana i Real Madrida odloži.

"Problem je ogroman, ja mislim termina. Kad bismo mi mogli da igramo tu utakmicu? Ne znam, nije pitanje za mene. Naravno da su svi ljudi u šoku zbog velike tragedije i logično je da ima raznih mišljenja, ali koliko sam shvatio, mi ćemo igrati utakmicu", rekao je Obradović.

"Što se tiče atmosfere, kakva god da bude, moraćemo da damo sve od sebe da nađemo sve ono što nosimo unutra i da znamo da je ogromna šansa ispred nas, da se kvalifikujemo na fajnal-for", dodao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obradović posle utakmice: "Imamo velike šanse da se plasiramo na fajnal-for"
1

Nema predaje

03.05.2023. 08:13

Obradović posle utakmice: "Imamo velike šanse da se plasiramo na fajnal-for"

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da su "ishitreni šutevi" doveli do poraza protiv Reala, ali i istakao da njegov tim ima još jednu šansu da pred domaćim navijačima dođe do fajnal-fora.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve