Sport
06.12.2023. 08:49
Beta

Željko Obradović

"Ne pada mi na pamet da otkrivam naše dogovore"

Željko Obradović
Izvor: Shutterstock

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa u meču protiv Monaka, posle napadački lošeg prvog poluvremena, odigrala pametno u nastavku.

 

"Veoma sam srećan sam što smo pobedili u još jednoj teškoj utakmici, kao i prošle nedelje. Čestitam igračima i hvala navijačima na podršci", rekao je najpre Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu posle produžetka ekipu Monaka sa 89:85, u utakmici 12. kola Evrolige.

Crno-beli su imali šansu da meč reše i posle regularnih 40 minuta, ali je Majk Džejms u poslednje 22 sekunde pogodio dve trojke i odveo utakmicu u produžetak.

Džejms je drugu trojku postigao dve sekunde pre kraja, pa je novinare zanimalo da li je odluka bila da se u tom napadu ne pravi faul.

"Utakmica traje 40 minuta i postoje neke bitne stvari kada se odlučuje i tačno se zna šta radimo, ali to je nešto između mene i mojih igrača i ne pada mi na pamet da delim to ni sa kim... dolazi sledeća utakmica", rekao je Obradović.

Obradović je naveo da je moguće da je to što su crno-beli stabilizovali skok jedan od bitnijih faktora za pobede protiv Panatinaikosa i Monaka.

"Ako se dobro sećam, u prvom poluvremenu su imali devet ofanzivnih skokova, a u drugom i u produžetku ukupno pet. Na kraju, kada se pogleda statistika više su šutirali za dva i tri, mi smo imali 10 penala više, dakle pet poseda, imali su više poseda. Važan deo su skokovi, ali i izgubljene lopte, tu su stekli tu prednost", rekao je Obradovič.

"Košarka je takva, na kraju je važno ko ubacuje", dodao je on.

On je rekao da je njegov tim u drugom poluvremenu igrao pametno, ali da je prvo bilo jedno od napadački najlošijih ove sezone.

"Imali smo dobijenu utakmicu, ali nažalost, igrač ekstra kvaliteta kakav je Majk Džejms je ubacio dva šuta. Prilično pametno smo igrali u napadu. A prvo poluvreme je bilo jedno od naših najlošijih napadačkih od starta sezone... u drugom smo bili neuporedivo bolji", rekao je Obradović.

Rekao je Obradović da je njegovom timu večeras nedostajao doprinos Frenka Kaminskog.

"Igrač koji nam je večeras izuzetno falio i koji sve to izuzetno kapira je Kaminski. Bruno (Kaboklo) daje neverovatan doprinos timu. Neke malo komplikovanije napade ne mogu da zovem jer ne želim da ga opteretim sa previše informacija", rekao je Obradović.

Trener Monaka Saša Obradović je u završnici utakmice bio na "meti" navijača u Areni.

"Znate da sam protiv bilo kakvog vređanja, ovo je arena gde treba da se podržava svoj tim. Činjenica je da je bilo toga, ja sam protiv toga. Navijači nam daju neverovatnu energiju u svakom trenutku, ali ih molim da poštuju svakog čoveka koji dođu u salu. Molim ih da rade ono po čemu su najpoznatiji, a cela Evropa priča da ovakav ambijent nema niko", zaključio je Obradović.

Partizan sada ima šest pobeda i šest poraza u Evroligi.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu, u četvrtak, dočekati ekipu Milana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve