Sport
24.03.2020. 14:45
R. E. / Index. hr

ŽIVOT NA FOLOV NAČIN: Sve prednosti i mane visine od 226 centimetara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Iako ga niko nije izabrao na prošlogodišnjem draftu, senegalski centar Tacko Fol uspeo je da postane NBA igrač jer su mu Boston Seltiksi dali dvosmerni ugovor, što znači da prvu sezonu provodi većinom u Razvojnoj ligi, a Seltiksima se priključuje prema potrebi.

Fol je tako sa svojih 226 cm postao najviši NBA igrač današnjice te instant miljenik navijača, koji su na utakmicama znali skandirati njegovo ime, kako bi ga trener Stivens uveo u igru barem u već odlučenim utakmicama, a pojavio se i na All Star vikendu kad ga je u takmčenju u zakucavanjima preskočio Aaron Gordon, prenosi Index. hr.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT

Ekstremna visina njegov je najjači košarkaški adut, a privatno ona ima dobrih i loših strana. Dosadu u vreme izolacije i prekida takmičenja Fall je "razbio" snimivši video u kojem pokazuje prednosti i mane svojih fizičkih predispozicija.

Tako je pokazao kako mora da se tušira, kako se saginje svaki put kada prođe kroz vrata, ali i kako je jednostavno staviti kutiju na vrh ormara. Za kraj je ušao u automobil i objasnio: "Kad ja vozim auto, to je kao kad vi vozite go-kart."

U NBA ligi Fol je do sada zaigrao na samo šest utakmica beležući prosečno 3,2 poena i 1,8 skokova za četiri minute igre. U Razvojnoj ligi bio je daleko impresivniji s prosekom od 12,9 koševa, 11,1 skoka i čak 2,9 blokada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve