Sport
29.11.2021. 22:45
R.E.

Lionel Mesi

Zlatnu loptu osvojio je... nije teško pogoditi...

Mesi, 29. 11. 2021.
Izvor: EPA / YOAN VALAT

Argentinac Lionel Mesi, član PSŽ-a, sedmi put u karijeri osvojio je prestižnu Zlatnu loptu "Frans fudbala" za najboljeg fudbalera sveta.

Mesi je ove godine osvojio Kopa Amerika sa Argentinom, kao i Kup Španije sa Barselonom i pobedio ispred Poljaka Roberta Levandovskog iz Bajerna.

Treće mesto zauzeo je italijanski reprezentativac Žoržinjo iz Čelsija, četvrti je Francuz Karim Benzema iz Reala, peti još jedan Francuz Ngolo Kante iz Čelsija, dok je Portugalac iz Mančester Junajteda Kristijano Ronaldo završio tek na šestom mestu.

Mesi, 29. 11. 2021.
Izvor: AP / Christophe Ena

Za najboljeg napadača proglašen je Poljak Robert Levandovski iz Bajerna, Italijan Ðnaluiđi Donaruma iz PSŽ-a je najbolji golman

Najbolji mladi igrač je Pedri iz Barselone, za najbolju fudbalerku proglašena Aleksija Putelas iz Barselone, dok je šampion Evrope Čelsi najbolji tim godine.

Ova nagrada dodeljena je po 65. put, nakon što prošle godine nije dodeljena zbog pandemije korona virusa.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Žarko Zečević: Bez politike i države nema sporta
Žarko Zečević

Intervju

29.11.2021. 06:05

Žarko Zečević: Bez politike i države nema sporta

Sa 18 godina postao je reprezentativac Jugoslavije u košarci. Posle se obreo u fudbalu. U Fudbalskom klubu Partizan, na funkciji generalnog sekretara, učinio je ovaj klub evropskim, gde je proveo 23 godine. Sportsku karijeru završio je na funkciji predsednika Sportskog društva Partizan, gde je stolovao sedam godina. Za sebe kaže da je danas penzioner koji amaterski radi u Olimpijskom komitetu Srbije, da je još aktivan u nekim sferama društvenog života, "jer bez tih aktivnosti verovatno ne bih mogao da bitišem“.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve