Sport
02.12.2023. 09:02
R. E.

Žreb u Hamburgu

Dan odluke: Koga će Srbija dobiti za rivale na EURO

1
Izvor: EPA / SASCHA STEINBACH

Žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine održaće se večeras od 18 sati u velelepnom zdanju Filharmonije na Elbi, u Hamburgu, jednom od 10 gradova domaćina šampionata.

Srbija je prvi put od osamostaljenja izborila plasman na EURO, odnosno od 2000. godine kada je selekcija SR Jugoslavije nastupala na prvenstvu Evrope u Belgiji i Holandiji.

Selekcije učesnice na žrebu se nalaze u četiri šešira.

Srbija je smeštena u četvrti šešir, zajedno sa aktuelnim šampionom Evrope Italijom, Švajcarskom i budućim pobednicima baraža A, B i C divizije Lige nacija.

U prvom šeširu su domaćin Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Drugi šešir čine Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija, dok će u trećem šeširu nalaze Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka. 

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u 10 gradova: Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Štutgartu, Gelzenkirhenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dizeldorfu, Kelnu i Lajpcigu.

Prvi meč igraće se u Minhenu na Alijanc areni, a finale na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Veliki dan za srpski fudbal"
piksi fss

Piksi posle utakmice

19.11.2023. 18:12

"Veliki dan za srpski fudbal"

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je, posle plasmana svoje ekipe na Evropsko prvenstvo, da je današnji dan veliki za srpski fudbal i istakao da su njegovi igrači pokazali "strahovit mentalitet" protiv Bugarske i da su verovali do kraja.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve