Sport
14.10.2019. 15:23
R. E.

ZVEREV: Posle povlačenja "velike trojke" tenis mora da ostane u dobrim rukama

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Igrači poput Cicipasa, Medvedeva i Aleksandra Zvereva, predstavljaju budućnost belog sporta i smatraju se naslednicima velike trojke koja.

Upravo na tu temu pričao je Nemac Zverev, rekavši da oseća odgovornost prema tenisu istakavši da polako sazreva kao igrač i da je ove sezone kod njega primetna razlika u odnosu na neke ranije.

"Osećam odgovornost prema ovom sportu. Već ove godine primetim razlike u odnosu na prošlu i neke ranije. Nekada sam samo ja bio od tih mlađih u vrhu. Sada vidim kako i drugi mladi igrači pobeđuju. Vidi se razlika i u tome kako se ponašamo na terenu, kakvi smo prema kolegama. Ranije nisam toliko obraćao pažnju na to, jer sam bio jedini u vrhu. Ostalo je bilo u redu, nikom nije smetalo. Sada mi je stalo, jer volim ovaj sport ", istakao je Zverev.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Andy Wong

Nemac se dotakao i činjenice da će se Đoković, Nadal i Federer u jednom trenutku povući i da će tada na scenu stupiti njegova generacija koja će imati zadatak da obezbedi budućnost tenisa.

Povezane vesti - UGROZIO PRVO MESTO: Đoković izgubio od Cicipasa u Šangaju

"Želim da posle Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama. Mi mladi moramo to da razumemo i da i dalje učimo. Mislim da će i posle tenis biti interesantan kao što je sada. Rodžerovi i Rafini navijači će se zaljubiti u druge igrače. Ne kažem da ću to biti ja niti bilo ko posebno, možda se pojavi nova super zvezda. Ali ako budemo naučili nešto od ovih najboljih, mislim da će ovaj sport imati budućnost", zaključio je talentovani Nemac.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve