Sport
06.03.2022. 17:22
R.E.

Fudbal

Zvezda: "Taj penal je čista pljačka!"

Fudbal, lopta, pištaljka
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Crvena zvezda izdao je saopštenje nakon duela Partizana i Spartaka, navodeći da je penal dosuđen za Partizan u tom duelu "čista pljačka".

Fudbaleri Partizana pobedili su u Subotici Spartak 1:0, u 26. kolu Super lige Srbije. Strelac pobedonosnog gola za Partizan bio je Bibras Natho iz penala u 85. minutu.

Aleksa Đurasović je bio u duelu sa Nemanjom Jovićem, a sudija Lazar Lukić je nakon konsultacije VAR-a pokazao na "belu tačku".

Partizan je do vođstva mogao da stigne u 11. minutu ali Nikola Terzić sa pet metara nije uspeo da savlada golmana Spartaka.

Partizan je zabeležio 23. pobedu u prvenstvu i zauzima prvu poziciju sa 71 bodom, pet više i utakmicom više od drugoplasirane Crvene zvezde. Spartak je na 11. mestu sa 30. poena.

U narednom kolu, Partizan će dočekati Napredak, dok će Spartak gostovati Voždovcu.

Crvena zvezda je optužila i selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da stoji iza "otimanja titule" Zvezdi.

"Danas se desila pljačka u Subotici. Partizan je iz nepostojećeg penala posle poziva iz VAR sobe pobedio i nezasluženo uzeo tri boda. Sve podseća na 2017, kada nam je u režiji istog ovog sudije Lazara Lukića oteta titula na Voždovcu. Samo je tada režiser bio tadašnji predsednik Slaviša Kokeza, a danas je to neformalni predsednik saveza Dragan Stojković", piše u saopštenju.

Zvezda je navela i da neće dozvoliti da se "bilo ko iživljava" nad njom, i da već duže vremena upozorava na "mutne radnje" Fudbalskog saveza Srbije.

"Crvena zvezda neće dozvoliti da se bilo ko iživljava nad našim klubom i otima nam ono što zaslužujemo na terenu. Već dugo vremena upozoravamo na mutne radnje rukovodstva FSS i to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Ima još mnogo da se igra i vidimo da nas čeka potpuno neravnopravno prvenstvo jer moramo da se borimo protiv udružene grupe koju sačinjavaju Partizan i FSS", navodi se u saopštenju.

U saopštenju piše i da Zvezda traži hitno raspisivanje izbora u FSS.

"Sram ih bilo i jedne i druge. Trazimo hitnu smenu sudijske komisije i hitno raspisivanje izbora u FSS na svim nivoima", poručili su iz Crvene zvezde.

Zvezda je trenutno druga na tabeli sa pet bodova manje i utakmicom manje od prvoplasiranog Partizana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Adidas" više nije partner Fudbalskog saveza Rusije
patike, adidas, fudbal

Rat u Ukrajini

01.03.2022. 17:38

"Adidas" više nije partner Fudbalskog saveza Rusije

Nemački prouzvođač sportske opreme "Adidas" objavio je da usled ruske invazije na Ukrajinu prekida kompletnu saradnju sa Ruskim fudbalskim savezom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve