Sport
04.02.2023. 18:35
Beta

Super liga Srbije

Zvezda - Vojvodina: Remi

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su u Beogradu nerešeno 1:1, u utakmici 20. kola Super lige Srbije koja je bila posvećena legendarnom srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću.

Vojvodina je na stadionu "Rajko Mitić", pred oko 20.000 navijača, povela golom Uroša Kabića u 25. minutu, a izjednačio je Aleksandar Katai u 29. minutu.

Crveno-beli su prvi na tabeli domaćeg šampionata sa 54 boda, dok je novosadski tim peti sa 34 osvojena boda.

Zvezda je bolje počela utakmicu, prvi je zapretio Aleksandar Pešić, a potom je Gelor Kanga u desetom minutu, uz pomoć vetra, pogodio prečku iz velike udaljenosti.

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Vojvodina je uzvratila preko Nikole Čumića koji je u 24. minutu dobro šutirao iz slobodnog udarca, a samo minut kasnije gostujući tim je poveo pogotkom Kabića koji je lepo šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je da će se VIP tribina na zapadnoj strani stadiona "Rajko Mitić" od sada zvati po Siniši Mihajloviću, koji je preminuo krajem prošle godine posle duge borbe sa leukemijom. Ova odluka je, kako se navodi, doneta jednoglasno na redovnoj sednici Skupštine kluba, a na predlog potpredsednika Upravnog odbora Jovana Aćimovića.
 

Radost gostujućeg tima nije dugo trajao, pošto je Zvezda u 29. minutu izjednačila nakon što je Katai lobovao Carevića posle dodavanja Kange.

U drugom poluvremenu se igralo dosta čvršće i bilo je manje prvilika nego u prvih 45 minuta. Zvezda je bila opasnija, ali se rezultat do kraja meča nije menjao.

Pre meča, Zvezda i Vojvodina su se još oprostili od legendarnog srpskog igrača i trenera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo u decembru od posledica leukemije.

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Posle performansa na centru terena, koji je završen razvijanjem velike fotografije Mihajlovića, porodici Siniše Mihajlovića su oba kluba uručila poklone.

Fudbaleri Zvezde meč odigrali u posebno dizajniranom dresu sa podignutom kragnom u čast Mihajlovića. Dresovi će posle meča biti postavljeni na aukciju, a novac će biti doniran Nacionalnom registru donora matičnih ćelija pri Institutu za transfuziju krvi Srbije.

U narednom kolu Zvezda će gostovati Voždovcu, dok će Vojvodina dočekati Kolubaru.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve