Srbija
15.05.2018. 13:34
R.E/b92.net

NAMENJENO INOSTRANIM STUDENTIMA: Objavljen katalog "Studiraj u Srbiji"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao da je objavljen katalog "Studiraj u Srbiji", namenjen inostranim studentima.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je danas da je za internacionalizaciju visokog obrazovanja veoma značajan projekat "Studiraj u Srbiji", kao i osnivanje budućeg Univerzitetskog grada u Sremskim Karlovcima, za koji je istakao da predstavlja projekat od nacionalnog značaja.

Otvarajući skup "Izazovi u visokom obrazovanju - internacionalizacija" koji se održava u Beogradu, Šarčević je rekao da je objavljen katalog "Studiraj u Srbiji", namenjen inostranim studentima.

Cilj je da novac koji se stekne na taj način ostane univerzitetu, naveo je i dodao da postoji veliko interesovanje za ulaganje u taj projekat, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Internacionalizacija visokog obrazovanja je od velike važnosti i trebalo bi da bude deo Strategije razvoja obrazovanja do 2030. godine, rekao je ministar.

Državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević podsetila je da je krajem osamdesetih godina prošlog veka u Srbiji studiralo 30.000 stranih studenata i da je taj broj kasnije drastično opao.

„Mi smo u okviru Radne grupe napravili katalog koji sadrži sve studijske programe na engleskom“, kazala je i dodala da je Ministarstvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova napravilo korake kako bi se olakšalo dobijanje viza za strane studente.

Na skupu su učestvovali i predsednik Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja Dragan Lončar, predstavnici univerziteta u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, Tempus fondacije i drugi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve