Srbija
12.12.2018. 16:08
R.E./Foto: Kancelarija KiM

NOVA PRETNJA SRBIMA U LIPLJANU: Na zidu osnovne škole napisan grafit UČK

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da grafit "UČK" (OVK) na zidu Osnovne škole "Braća Aksić" u Lipljanu koju pohađaju srpska deca stvaranje društvene klime u kojoj se čak i ona "izlažu takvoj vrsti pretnji i nasilja".

Đurić je u pisanoj izjavi naveo da je grupa Albanaca preskočila ogradu škole i ispisala grafit a za takvu "društvenu klimu" je okrivio Prištinu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Nacionalistička i šovinistička histerija među pojedinim Albancima već nedeljama se generiše iz Prištine najavama formiranja takozvane 'vojske Kosova', i ispisivanje slogana ove vrste ne može se shvatiti drugačije nego kao pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji", ocenio je Đurić. On je napisao da su ti "izlivi neprijateljstva prema srpskom narodu nesumnjivo i posledica početka rada Specijalnog suda za zločine nekadašnje UČK".

"To je očigledno uplašilo i onespokojilo zločince koji su u protekle dve decenije na Kosovu i Metohiji često slavljeni kao heroji", naveo je Djurić. Đurić je apelovao na medjunarodnu zajednicu da preduzme hitne korake kako bi "neprijatelji stabilnosti i mira u Prištini bili obuzdani i sprečeni u nameri da destabilizuju čitav region".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve