Srbija
10.09.2018. 18:48
R.E.

ODRŽANA 131. SMEDEREVSKA JESEN: "Balkanika" zatvorila festival posvećen vinu i grožđu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Spektakularnim izvođenjem najpoznatijeg dela nemačkog kompozitora Karla Orfa „Karmina Burana“, svečano je otvorena tradicionalna privredno turistička manifestacija „Smederevska jesen“. Mnogobrojna publika, u autentičnom ambijentu Malog grada Smederevske tvrđave, ovacijama je pozdravila simfonijski orkestar i hor RTS-a, čije izvođenje ih je ostavilo bez daha.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Tokom tri dana trajanja manifestacije ređali su se hitovi popularnih izvođača pop i folk muzike, što je dokaz da i ova 131. „Smederevska jesen“ nije izneverila sve poznavaoce kvalitetnih melodija. Svečano zatvaranje povereno je muzičkoj grupi „Balkanika“, koja već godinama ređa uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni, a publici u Smederevu predstavili su se prepoznatljivim repertoarom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Prava karnevalska atmosfera osetila se centralnim gradskim ulicama, kada je prodefilovalo nekoliko stotina učesnika. Okupljeni sugrađani i gosti grada birali su zabavu za sebe, od viteških turnira, poljoprivrednih izložbi, pa do nastupa najboljeg dečijeg hora „Kolibri“ i plesnih grupa.

Program su vodila uvek rado viđena televizijska lica, Dragana Kosjerina i Živorad Nikolić, poznatiji pod nadimkom Šarenica.

„Smederevska jesen“, u čast grožđa i vina, održava se od 1888. godine, a organizatori svake godine pripreme bogat kulturno umetnički program i na taj način srednjevekovnu prestonicu na obali Dunava, postave na mapu festivala koje jednostavno morate obići.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve