Srbija
23.01.2019. 17:09
R.E./Beta/Foto: Printscreen Facebook/Dragan Marković Palma

PALMA U GRADSKOM AUTOBUSU SA JAGODINCIMA: U ulozi konduktera poklanjao vozne karte za uspomenu, prevoz u Jagodini besplatan

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Markoivć Palma danas se sa svojim saradnicima vozio autobusom od sela Rajkinac do Jagodine, u dužini od 16 kilometara, gde je razgovarao s građanima koji od 20. januara mogu da se voze besplatno na teritoriji grada.

Marković je danas bio i u ulozi konduktera, pozdravljao gradjane koji su se vozili autobusom na toj relaciji i u šali pokazivao putne karte i poklanjao ih rekavši im da te karte ostave kod kući kao eksponat.

"Penzioneri i djaci u Jagodini su se poslednjih 14 godina vozili besplatno. Oni koji žive na selu sada više neće biti gradjani drugog reda, moći će da odu do grada kada žele, a ne samo kada imaju preku potrebu", rekao je Marković.

Marković je kazao da će od sada, kada ne plaćaju gradski prevoz, porodici koja ima pet i više članova, ostajati od 12.000 do 15.000 dinara mesečno.

"Ovo će značiti povećanje plata za one koji su zaposleni. Ja sam zamolio sve poslodavce da ne ukidaju putne troškove za radnike", rekao je Marković.

On je izjavio da gradjani treba da troše budžet, jer ga oni i pune i najavio da će početkom marta odvesti 850 studenata u Beč, a krajem maja i početkom juna 1.000 ljudi otići će na letovanje u Paraliju.

Načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, koji je bio u autobusu s Markovćem, pozvao je i druge opštine u okrugu da se pridruže toj inicijativi Jagodine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-6°C
07.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve