Srbija
20.12.2017. 13:16
R.E./Večernje novosti

PUKOM SREĆOM OSTAO ŽIV: Dečak (11) upao u bunar dubok 18 metara kod Aleksinca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Samo pukom srećom jedanaestogodišnji L. M. u naselju Potkovica u Aleksincu ostao je živ nakon što je u utorak uveče nešto posle 22 časa upao u bunar dubok 18 metara.

Nakon što su ga vatrogasci sa velikom mukom izvukli van, sa povredama glave Hitna pomoć ga je odmah prevezla u niški Klinički centar, gde mu je ustanovljen lakši potres mozga i polomljena ključna kost, saznaju „Novosti“..

Nesreća se dogodila kada je dečak sinoć izašao da se igra sa nešto mlađim drugom ispred dvorišta svojih rođaka kod kojih je bio na slavi, kada je propao kroz limenu ploču kojom je bio prekriven stari bunar koji se nalazi uz sam put.

„U jednom trenutku začuli smo strašan vrisak deteta koje je stajalo pored bazena i vikalo 'upomoć, pomozite mu, upao je u bunar'. Kada smo izašli napolje, saznali smo da je dečak upao u bunar i odmah pozvali vatrogasce, koji su došli za 5 minuta“, kaže rođak malog L. M.

On dodaje da je veoma ogorčen jer bunar, koji se inače nalazi uz sam put, nije bio adekvatno zaštićen.

„To je stari bunar, od 1980- tih nije u funkciji. Tada je bio zatvoren nekim daskama i lim je stavljen preko, ali od tada do danas, to niko nije dirao, verovatno je lim dotrajao i popustio kada je moj rođak pretrčao preko njega“, priča on za Večernje novosti.

Na sreću, vatrogasci su brzo stigli i uspeli da izvuku mališana, nakon pola sata izvlačenja. Na starom bunaru, danas je postavljena betonska ploča.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve