Srbija
23.08.2018. 12:15
R.E./Beta

U CENTRU KRAGUJEVCA: Pronađene dve artiljerijske granata iz Drugog svetskog rata

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dve artiljerijske granate, za koje se smatra da potiču iz Drugog svetskog rata pronadjene su tokom radova u centru Kragujevca, kod bivše zgrade Naftne industrije Srbije, nedaleko od Skupštine grada i brojnih stambenih zgrada i sada su transportovane i čekaju na uništenje.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović je rekao Beti da je jedna granata pronadjena prošle srede, a druga juče.

On je rekao da je Uprava dobila prijavu oko 9.00 i da je tim za uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava izašao na teren nešto pre 10.00 i utvrdio da je reč o artiljeriskoj granati, kalibra 100 milimetara, za koju se pretpostavlja da potiče iz Drugog svetskog rata.

"Tim je neeksplodirano ubojno sredstvo preuzeo u 10.20, specijalnim vozilom ga transportovao u magacin, gde će biti smešteno do planiranog uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava. Ova granata je identična onoj koja je pronadjena i pre nedelju dana na istoj lokaciji", rekao je Kočović.

Iz Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu pozivaju gradjane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034 19 85.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve