Svet
17.03.2022. 15:10
Sputnjik

Rusi tvrde

"Amerikanci su u Harkovu tajno izučavali kako slepi miševi mogu da zaraze ljude"

laboratorija
Izvor: Shutterstock

U laboratoriji u Harkovu je pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, sproveden tajni projekat u kome je proučavano kako slepi miševi mogu da prenesu bolesti na ljude, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

"Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja sa proučavanjem dokumenata koje je dobilo od saradnika ukrajinskih laboratorija o realizaciji vojno-bioloških programa na teritoriji Ukrajine, a pod rukovodstvom SAD i njenih NATO saveznika“, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, ruski vojni eksperti za radijaciju, hemijsku i biološku zaštitu su proučavali originalnu dokumentaciju koja je otkrila detalje da su SAD u Ukrajini sprovodile tajni projekat za proučavanje načina na koji slepi miševi prenose bolesti na ljude. Ova istraživanja su sprovođena u laboratoriji u Harkovu.

"Naglasio bih, da su se u skladu sa dokumentima, eksperimenti u Harkovu odvijali sistemski nekoliko godina“, naveo je on.

Konašenkov je dodao da su se u okviru američkog projekta u Institutu veterinarske medicine u Harkovu izučavale divlje ptice koje su prenosioci visokopatogenog ptičjeg gripa. Istovremeno su se procenjivali i uslovi u kojima bi proces prenosa bolesti mogao da bude nekontrolisan, da prouzrokuje ekonomsku štetu i da ugrozi bezbednost hrane, piše Sputnjik.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Korona je do sada usmrtila šest miliona ljudi
Sveće

Kada će kraj?

07.03.2022. 14:07

Korona je do sada usmrtila šest miliona ljudi

U svetu je umrlo šest miliona ljudi od posledica kovida-19 od početka izbijanja pandemije koja je ušla u treću godinu, pokazuju podaci sajta "Worldometer".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve