Svet
07.01.2022. 20:05
R.E.

Boris Džonson

"Antivakseri, sad je stvarno dosta gluposti!"

maska, korona
Izvor: Shutterstock

Premijer Velike Britanije optužio je antivaksere da govore gluposti kada je reč o vakcinama protiv kovida.

On je rekao da oni koji šire pogrešne informacije na društvenim mrežama "potpuno greše" i da je vreme da im skrene pažnju, preneo je BBC.

"Želim da kažem antivakserima, ljudima koji pišu gluposti na društvenim mrežama - oni su potpuno u krivu. Niste me čuli da kažem ovo ranije, jer mislim da je važno da imamo dobrovoljan pristup u ovoj zemlji i to ćemo održati", rekao je Boris Džonson, aludirajući da Britanija neće uvesti obaveznu vakcinaciju.

On je ukazao na to da se neke evropske kolege odlučuju za "prinudna" rešenja.

"Antivakseri potpuno greše, vreme je da im vlada skrene pažnju na ono što rade. Apsolutno je pogrešno, kontraprotuktivno, sve to što stavljaju na društvene mreže je glupost", naveo je DŽonson.

On je otkrio da oko 30 do 40 odsto od 17.000 pacijenata koji se nalaze u britanskim bolnicama zbog kovida "nisu vakcinisani nijednom dozom".

"Ova brojka se povećava kada je reč o intenzivnoj nezi", naveo je Džonson i dodao da većina hospitalizovanih nije primila buster dozu.

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Antivakser: Vakcinišite se, ipak
Robert F Kenedi, 19. 12. 2021.

Roberta F. Kenedi

19.12.2021. 17:05

Antivakser: Vakcinišite se, ipak

Gosti na prazničnoj kućnoj zabavi američkog antivaksera Roberta F. Kenedija mlađeg, pozvani su da se pre dolaska ili vakcinišu ili testiraju na kovid-19, jer kako je objasnio, on "nije uvek gazda u sopstvenoj kući".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
19°C
12.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve