Svet
25.03.2021. 17:41
Tanjug

Bela kuća izdvaja još 10 milijardi dolara da podupre vakcinaciju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bela kuća je danas saopštila da izdvaja još 10 milijardi dolara kako bi pokušala da poveća stopu vakcinacije u enklavama sa niskim prihodima, manjinskim i ruralnim enklavama širom zemlje.

Finansiranje će biti obezbeđeno kroz paket pomoći za korona virus od 1,9 biliona dolara, usvojen ranije ovog meseca, koji uključuje šest milijardi dolara za opštinske zdravstvene centare radi pospešivanja vakcinacije protiv Covid-19, testiranja i ostvarivanja druge preventivne zdravstvene zaštite za populaciju sa većim rizikom, preneo je AP.

Administracija predsednika Džoa Bajdena, koja će početi da distribuira novac u aprilu za skoro 1.400 centara širom zemlje, navela je da domovi zdravlja, takođe, mogu da koriste sredstva za modifikaciju i poboljšanje infrastrukture i dodavanje mobilnih jedinica.

Povezane vesti - BIL GEJTS: Do kraja 2022. godine bi trebalo potpuno da se vratimo u normalu

Pored toga, Bajdenova administracija je saopštila da će izdvojiti tri milijarde dolara za jačanje poverenja u vakcine.

Novac, koji će biti podeljen na 64 jurisdikcije, mogu da koriste ruralne, verske i neprofitne organizacije koje pružaju pomoć u obezbeđivanju hrane i stanovanja u zajednicama gde postoji veliki stepen siromaštava kako bi se akcijom do vrata do vrata i obrazovnim naporima podstakli ljudi koji ispunjavaju uslove da zakažu termin za vakcinaciju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
22.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve