Svet
03.08.2021. 09:36
Tanjug

Vitalij Šišov

Beloruski aktivista pronađen obešen

policija.jpg

Beloruski aktivista Vitalij Šišov pronađen je mrtav u parku, u blizini svoje kuće u Kijevu, dan nakon što je prijavljen njegov nestanak, saopštila je ukrajinska policija.

"Beloruski državljanin Vitalij Šišov, koji je nestao u ponedeljak u Kijevu, pronađen je obešen danas u jednom od kijevskih parkova, nedaleko od mesta stanovanja", navodi se u policijskom saopštenju, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da je pokrenula krivičnu istragu zbog sumnje na ubistvo, ali da će istražiti sve mogućnosti, uključujući i samoubistvo.

Nestanak Vitalija Šišova, direktora neprofitne organizacije sa sedištem u Kijevu "Beloruska kuća u Ukrajini" (BDU), koja pomaže Belorusima koji beže od progona, prijavila je juče njegova partnerka nakon što se nije vratio sa jutarnjeg trčanja.

Ukrajina, Poljska i Litvanija postale su utočište za Beloruse nakon spornih predsedničkih izbora u Belorusiji prošle godine, a BDU im pomaže da pronađu smeštaj, posao i daju im pravne savete.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Belorusija traži od Japana informacije o Timanovskoj
Belorusija

Da li će dobiti azil?

02.08.2021. 16:05

Belorusija traži od Japana informacije o Timanovskoj

Beloruska ambasada u Tokiju uputila je zvaničan zahtev japanskim vlastima za informacije o atletičarki Kristini Timanovskoj, koja je odbila da se ukrca na let za Belorusiju i zatražila azil.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
18.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve