Svet
02.08.2023. 13:05
Beta

Ko će biti mandatar

Dritan Abazović posle konsultacija sa Jakovom Milatovićem...

1
Izvor: EPA / Boris Pejovic

Lider Građanskog pokreta (GP) URA, crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je posle konsultacija sa šefom države Jakovom Milatovićem o mandataru za sastav nove vlade da će GP URA, ako ne bude većine za izbor nove vlasti, predložiti neki model za njeno konstituisanje.

"Očekivali smo da se ovo završi što pre, ali još ne treba gubiti nadu... Ponašamo se krajnje odgovorno i fer. Želimo svima puno sreće, ali ne možemo da završimo posao za druge...", rekao je Abazović novinarima u rezidenciji predsednika na Cetinju, preneli su podgorički mediji.

On je naveo da podršku GP URA za formiranje vlade ne mogu imati oni koji ne razgovaraju s njegovom partijom.

"Mi sebe vidimo u 45. vladi. Što se pre formira 44. vlada, to će pre doći do 45. vlade. Vrlo je jednostavno", dodao je.

Upitan da li bi, ako ne bude većine za formiranje vlade, moglo da se krene u pregovore o konstituisanju manjinske vlasti, lider GP URA je odgovorio pitanjem - "zašto bi imali manjinsku vladu ako smo imali izbore i ako možemo da imamo većinsku vladu".

Milatović je sastankom sa liderom GP URA otpočeo treći dan konsultacija o novom mandataru, a razgovaraće i s predstavnicima Socijaldemokrata (SD), Socijalističke narodne partije (SNP) i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Milatović se sastao s funkcionerima Demokrata, Bošnjačke stranke (BS) i Demokratske narodne partije (DNP), s predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES), Demokratske partije socijalista (DPS) i Nove srpske demokratije (NSD).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Parlament Crne Gore i dalje bez predsednika
Crna Gora

Glasanje

27.07.2023. 15:03

Parlament Crne Gore i dalje bez predsednika

Na sednici Skupštine Crne Gore u Podgorici su verifikovani mandati poslanicima novog saziva, ali predsednik parlamenta nije izabran.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve