Svet
21.06.2022. 11:25
Beta / AFP

"Vi ste moj heroj"

Čuveni glumac stigao u Ukrajinu

Russia Ukraine War
Izvor: Beta / Ukrainian Presidential Press Office

Američki glumac Ben Stiler sastao se u ponedeljak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kojem je preneo svoje divljenje prema njegovom delovanju od početka ruske invazije u Ukrajini krajem februara.

"Ovo je velika čast za mene... Vi ste moj heroj", rekao je Stiler koji je ambasador dobre volje za Ujedinjene nacije, prilikom sastanka sa Zelenskim.

"To što ste uradili, način na koji ste mobilisali zemlju, svet, to je zaista izvor inspiracije", rekao je 56-ogodišnji američki glumac.

Ranije tokom dana Stiler je obišao Irpin u predgrađu Kijeva gde su se odvijale žestoke bitke na početku ruske invazije. To je, takođe, najbliža tačka glavnom gradu do koje je stigla ruska vojska.

"Imam utisak da je teško razumeti šta se ovde zaista događa bez dolaska. Jutros sam bio u Irpinu i stvarni nivo destrukcije, vidite na televiziji, vidite na društvenim mrežama ali drugačije je kada to stvarno vidite i osetite, i zatim razgovarate sa ljudima", rekao je Stiler Zelenskom.

Govoreći na engleskom Zelenski je zahvalio Stileru na poseti i poručio mu da je vrlo važno za njega da se svet podseti na to šta se dešava u Ukrajini.

"Neophodno je za nas da ljudi ne zaborave. Nije interesantno razgovarati o ratu svaki dan... ali za nas to je vrlo važno", rekao je ukrajinski vođa.

Russia Ukraine War Ben Stiller
Izvor: Beta / UNHCR / Andrew McConnell

Oni su, takođe, razgovarali o svom zajedničkom interesovanju za komediju, pošto su obojica poznati po komičnim ulogama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zelenski od milijardera dobio značku šerifa
Russia Ukraine War Zelenskyy 100 Speeches

Rat u Ukrajini

09.06.2022. 07:29

Zelenski od milijardera dobio značku šerifa

Američki biznismen i filantrop Hauard Bafet izjavio je na sastanku sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim u Kijevu, da želi da pomogne u obnovi ukrajinske infrastrukture, uklanjanju mina i poboljšanju ishrane u školama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve