Svet
01.10.2022. 10:05
Beta

Crna Gora

Danijela Đurović ostaje predsednica parlamenta, ipak

Crna Gora
Izvor: Shutterstock

Predsednica Skupštine Danijela Đurović ostaće na toj funkciji nakon što je protiv inicijative za njenu smenu glasalo 45 od 81 poslanika.

Predlog za razrešenje šefice parlamenta ranije su podneli Demokratski front (DF) i Demokratska Crna Gora.

Ona je članica Socijalističke narodna partije (SNP) koja je na izborima bila deo koalicije oko DF-a, ali je u medjuvrmenu ta stranka postala dio manjinske Vlade premijera Dritana Abazovića kojoj je izglasano nepoverenje 19. avgusta.

Da ostane na čelo parlamenta glasali su poslanici opozicije okupljene oko Demokratske partije socijalista predsednika Mila Đukanovića iako je SNP sada ponovo deo parlamentrane većine koja je podnela zahtev za razrešenje Đukanovića.

Đurović ostaje na čelu parlamenta pred kojim su dve inicijative - jedna za skraćenje mandata parlamentu koju je podneo Đukanović i koju su danas poslanici odbili da uvrste u dnevni red, dok su drugu za razrešenje Đukanovića predložili DF, Demokratska Crna Gora i URA.

Đukanović je prethodno odbio da prihvati da mandatar bude bivši diplomata Miodrag Lekić.

Danijela Đurović na početku sednice kazala je da s obzirom na to da je ona druga žena u istoriji na tom mestu, ističe da je bila čast i zadovoljstvo što je imala priliku da vodi skupštinu.

"Trudila sam se da imam ravnopravam tretman prema svim poslanicima i poslanicama, bez obzira na bilo koju pripadnost. Pokušavala sam biti promoter istinske evropske Crne Gore", dodala je Đurović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Milo Đukanović postupio u skladu s Ustavom"
Crna Gora

Crna Gora

21.09.2022. 07:46

"Milo Đukanović postupio u skladu s Ustavom"

Šef kabineta predsednika Crne Gore Miodrag Radović, izjavio je da je predsednik Milo Đukanović "postupio u skladu s Ustavom" kada je odbio da prihvati predlog da mandatar za sastav nove vlade bude Miodrag Lekić i kada je uputio predlog za skraćenje mandata skupštini.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve