Svet
24.02.2023. 19:56
Beta

Crna Gora

Đukanović treći put u trci za predsednika

Milo Đukanović
Izvor: Shutterstock

Predsednik Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Milo Đukanović biće kandidat te stranke na predstojećim predsedničkim izborima zakazanim za 19. mart, preneli su podgorički mediji.

Glavni odbor DPS-a prihvatio je jednoglasno danas predlog predsedništva te stranke da Đukanovića izabere za predsedničkog kandidata.

DPS je odredio kandidata dva dana uoči isteka roka za dostavljanje kandidatura Državnoj izbornoj komisiji (DIK) i nakon što su ostale partije nominovale svoje kandidate.

Đukanović je dužnost predsednika države obavljao u dva mandata, a sedam puta je biran za premijera. Tri puta se povlačio sa državnih dužnosti i vraćao.

Predsednički izbori u Crnoj Gori zakazani su za 19. mart, a rok za predaju kandidatura ističe u nedelju, 26. februara.

Državna izborna komisija je do sada prihvatila kandidaturu lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i funkcionerke Socijadlemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković.

Kandidature za predsednika države najavili su lider Demokrata i nekadašnji predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i zamenik predsednika Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović.

Prethodno je DIK odbila kandidaturu lidera Pokreta "Evropa sad", nekadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića, nakon što je javno objavljeno da nezakonito ima srpsko državljanstvo i prebivalište u toj državi.

Predizborne ankete koje su objavili mediji, pokazuju da Crna Gora neće dobiti predsednika u prvom krugu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će Crna Gora dobiti predsednika pre vlade?
Milo Đukanović

Pitanje je sad.

23.01.2023. 19:05

Da li će Crna Gora dobiti predsednika pre vlade?

Crna Gora će, po svemu sudeći, pre da dobije novog predsednika nego novu vladu. Izbori su raspisani za 19. mart pa je realno očekivati da će na proleće biti poznato i hoće li Milo Đukanović ostati u predsedničkoj fotelji ili će je ustupiti nekom drugom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve