Svet
17.08.2018. 15:30
R.E./Srbija danas

DOKTOR "BUMBUM": Operisao u stanu, njegov estetski zahvat izazvao smrt pacijentkinje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Doktor Denis Furtado, njegova majka, devojka, sekretarica i radnik optuženi su za ubistvo pacijentkinje u slučaju koji je potresao ceo Brazil.

Tužioci iz Rija de Žaneira su optužili plastičnog hirurga poznatog kao Doktor Bumbum i njegove saradnike za ubistvo, nakon što je njegov estetski zahvat izazvao smrt pacijentkinje Lilijan Kaliksto (46).

Doktor Bumbum, koji je taj nadimak dobio jer je poznat po operaciji uvećanja zadnjica, po reči koja se u brazilskom žargonu koristi za taj deo tela, operisao je u svom stanu.

Pacijentkinji je tokom operacije pozlilo, pa ju je Furtado odveo u bolnicu, gde je preminula nekoliko sati kasnije.

Furtado (45) je uhapšen u julu nakon što je pet dana bežao od pravde.

U međuvremenu je utvrđeno da je uz pomoć saradnika među kojima su i njegove majka i devojka, nesrećnoj pacijentkinji ubrizgao u zadnjicu 300 mililitara polija (metil metakrilata) odnosno PMMA, vrstu sintetičke smole.

Preporučena je upotreba polija u mnogo manjim količinama i samo u posebnim uslovima. Tužioci su naveli da je zbog toga, kao i činjenice da je operacija sprovedena u njegovom stanu, a ne u bolnici, došlo do komplikacija usled kojih je Lilijan Kaliksto izgubila život.

Doktor i njegova majka su trenutno u pritvoru, jer im nije odobrena kaucija.

Furtado je inače veoma poznat u zemlji po operacijama uvećanja zadnjica koje su veoma popularne u Brazilu. On je na svojim nalozima na društvenim mrežama, gde ima veliki broj pratilaca, često objavljivao fotografije svojih uspešno obavljenih operacija.

Ukoliko doktor bude osuđen, preti mu kazna i do 30 godina zatvora.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve