Svet
05.10.2023. 09:15
R.E.

Cirkus

Tramp sudiju nazvao poremećenim

Donald Tramp
Izvor: Shutterstock

Bivši američki predsednik Donald Tramp uložio ježalbu na odluku sudije da ne odbaci tužbu njujorške državne tužiteljke Letiše Džejms za prevaru protiv njega i njegovog porodičnog preduzeća, dva dana pošto je započet proces.

Džejms je u građanskoj parnici optužila Trampa, njegove odrasle sinove Donalda Mlađeg i Erika, celokupnu organizaciju i druge da su veštački uvećali vrednost imovine i neto vrednost do 2,2 milijarde dolara, prenosi Glas Amerike.

Sudija Artur Engoron je 26. septembra pronašao "ubedljive dokaze" da je Tramp "naduvao" vlastito bogatstvo precenjivanjem imanja Mar-a-Lago, penthausa u kuli "Tramp" i raznih poslovnih zgrada i terena za golf.
    

Engoron je takođe naredio ukidanje sertifikata koji su dozvoljavali nekim Trampovim preduzećima da rade u Njujorku. Žalba se odnosi na sve Engoronove glavne nalaze, a Tramp ga je nazvao "poremećenim" i poručio da on treba da bude isključen iz procesa.

Dodao je da je tužiteljka Džejms slučaj zasnovala na "lažnim ciframa", u okviru "lova na veštice" koji, kako tvrdi, demokrate vode protiv njega.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Odbačen Trampov zahtev za odlaganje suđenja
1

Građanska parnica

29.09.2023. 08:44

Odbačen Trampov zahtev za odlaganje suđenja

Apelacioni sud odbacio je zahtev za odlaganje suđenja bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu po građanskoj parnici, čiji je početak zakazan za 2. oktobar.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve