Svet
01.05.2024. 08:55
Beta

Viši sud u Podgorici

Dušku Kneževiću određen pritvor

1
Izvor: Shutterstock

Crnogorskom biznismenu Dušku  Kneževiću, vlasniku Atlas grupe, sud je potvrdio pritvor, koji mu je ranije određen.

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva.

Knežević je u utorak izručen Crnoj Gori iz Londona, posebnim Vladinim avionom.

Njegov advokat Zdravko Đukanović kazao je novinarima da je Knežević žrtva političkog progona Demokratske partije socijalista (DPS).

"Sve optužbe su neosnovane, uzrok ovog postupka je nalog tadašnje izvršne vlasti se Kneževiću oduzme celokupna imovina. On će izneti svoja saznanja sa tim u vezi",  kazao je Đukanović.

Advokat je dodao da je Knežević sa sobom doneo materijalne dokaze koje bi mogao da koristi u svoju odbranu, ali je naglasio da će u razgovoru sa njim odlučiti o dinamici iznošenja tih podataka.

Iz Policije su saopštili da se Knežević sumnjiči za krivična dela zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Ekstradicija Kneževića realizovana je nakon što je Vestminsterski sud Velike Britanije još prošle godine nepravosnažno doneo odluku da izruči biznismena Crnoj Gori, kojeg Specijalno državno tužilaštvo (SDT) traži još od jula 2019. godine.

Kneževićevo izručenje se realizuje po pravosnažnoj odluci tamošnjih sudova. Knežević je 2019. godine izbegao hapšenje, napustio Crnu Goru i preselio se u Veliku Britaniju, čije državljanstvo ima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
25°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve