Svet
26.09.2023. 14:55

Preduzimanje mera

Eksplozije uspaničile Šveđane, sazvan hitan sastanak

požar, eksplozija, vatra
Izvor: Shutterstock

Švedska vlada sazvala je za sutra krizni sastanak kako bi se preduzele hitne mere nakon što su se u roku od nekoliko sati dve snažne detonacije dogodile na različitim lokacijama toj zemlji.

Kako prenose švedski mediji, u eksploziji u Heselbiju u severozapadnom delu Stokholma u ponedeljak uveče povređene su tri osobe i uništen ulaz u zgradu i stepenište.

Nakon toga, u utorak je odjeknula detonacija u Linkčepigu, pri čemu je oštećena fasada stambene zgrade, a 25-godišnja žena je zadobila teže povrede.

Sastanku će prisustvovati predstavnici vlasti, udruženja spasilačkih službi, švedske opštine i regioni (SKR), industrijske organizacije i sindikati. Ministar pravde Gunar Stromer poručio je da se mora preokrenuti trend zločina udruženim snagama svih društvenih aktera.

"Moramo učiniti više na sprečavanju eksplozija. Zbog toga ćemo okupiti sve relevantne aktere da zajedno identifikujemo šta se može učiniti kratkoročno i dugoročno", rekao je ministar pravde.

Ministar civilne odbrane Karl-Oskar Bolin rekao je da će na sastanku biti reči i o tome kako sprečiti krađu eksploziva sa gradilišta.

"Pristup kriminalcima eksplozivnoj robi mora biti prekinut", poručio je Bolin.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto SAD nude Poljskoj zajam od dve milijarde dolara
1

Reč je naravno o Ukrajini

26.09.2023. 04:10

Zašto SAD nude Poljskoj zajam od dve milijarde dolara

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena saopštila je da je ponudila zajam od dve milijarde dolara Poljskoj da pomogne modernizaciju vojske svog saveznika, suseda Ukrajine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve