Svet
12.11.2021. 10:42
Tanjug

Teške optužbe

Erdogan: Grčka buši migrantima čamce i osuđuje ih na smrt

Erdogan
Izvor: ANSA / RICCARDO ANTIMIANI

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, komentarišuci izjave grčkog premijera Kirjakosa Mitsotakisa o tome kako je Turska izazvala izbegličku krizu, poručio je da je Grčka zemlja koja buši čamce migrantima i tako ih šalje u smrt, prenela je agencija Anadolija.

"Reći da je izbegličku krizu izazvala Turska zaista je izraz nezahvalnosti. Iznad svega, Grčka je zemlja koja je izbeglicama bušila čamce u Egejskom i Mediteranskom moru, osuđujući ih tako na smrt. O tome imamo sve dokaze. To možete govoriti svetu i možda zavarati svet, ali Tursku nećete", poručio je Erdogan nakon razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Podsetio je da je Turska na svojoj teritoriji primila oko pet miliona izbeglica.

"Gotovo četiri miliona njih su iz Sirije, ima ih iz Iraka, Avganistana. Nezahvalno je reći ''problem izbjeglica proizlazi iz Turske'' za zemlju koja je ugostila oko pet miliona izbjeglica. Ne znam šta će Grčka učiniti ako otvorimo vrata", rekao je Erdogan.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Putin Erdoganu: Treba da primiš Sputnjik, vidi mene...
Putin, Erdogan, 30. 9. 2021.

Saveti na vrhu

30.09.2021. 00:19

Putin Erdoganu: Treba da primiš Sputnjik, vidi mene...

Ruski predsednik Vladimir Putin posavetovao je na sastanku u Sočiju turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da primi rusku vakcinu protiv korona virusa Sputnjik V, pozivajući se na svoje dobro iskustvo sa tim preparatom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve