Svet
22.09.2022. 07:57
Beta-AFP

Žozep Borel najavio

EU razmatra nove sankcije Rusiji

1
Izvor: Beta / AP / Julia Nikhinson

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je kasno u Njujorku da EU razmatra nove sankcije Rusiji posle "eskalacije" koju je najavila Moskva.

Borel je to rekao posle neformalnog vanrednog sastanka ministara spoljnih poslova EU u Njujorku, održanog na marginama generalne debate zasedanja Generalne skupštine UN.

Ministri su na sastanku naveli da oštro osudjuju "najnoviju eskalaciju Rusije".

"Nastavićemo da povećavamo našu vojnu pomoć i proučavamo nove restriktivne mere protiv Rusije", rekao je Borel.

U Rusiji je u sredu stupilo na snagu naredjenje predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji rezervista za popunu snaga u ratu u Ukrajini.

Putin je obećao podršku u održavanju referenduma u ​seperatističkim republikama Lugansk i Donjeck, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti u Ukrajini za pripajanje Rusiji. Dodao je da je rusko oružje modernije od onog koje ima NATO i da će ako bude postojala pretnja teritorijalnoj celovitosti Rusije, biti upotrebljena sva sredstva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zelenski u UN: "Kaznite Rusiju"
1

Rat u Ukrajini

22.09.2022. 06:58

Zelenski u UN: "Kaznite Rusiju"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u govoru Generalnoj skupštini UN tražio "pravednu kaznu" Rusiji zbog zločina koji je počinila protiv njegove zemlje. Zelenski je jedini državnik kome je Generalna skupština dozvolila da se obrati video-vezom.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve