Svet
30.03.2024. 16:15
R.E.

U fokusu

Finansijska kriza ili predizborni trik Donalda Trampa?

tramp
Izvor: Shutterstock

Trump Media & Technologies, firma koja stoji iza društvene mreže Truth Social nedavno je konačno uspela u nameri da izađe na berzu.

Već posle prvog dana provedenog na berzi Nasdaq, vrednost akcija društvene mreže Truth Social porasla je za skoro 50 odsto.

Za samo jedan dan vrednost akcija tramp Media grupe porasla je za 47 odsto I sada pojedinačna akcija vredi 73, 5 dolara. Američki mediji smatraju da su mnogi investitori “mali ljudi” koji pokušavaju da podrže Trampa ili imaju za cilj da unovče trenutnu “Tramp-maniju”.

Trampov izlazak na berzu došao je usred, navodne, teške finansijske situacije u kojoj se Tramo nalazi. Naime, Njujorški sud je naložio bivšem predsedniku Amerike da plati više od 450 miliona dolara nakon presude za prevaru. Sudija Artur Engoron prošlog meseca je presudio da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Sa druge strane Trampovi advokati upozorili su da je to praktično nemoguće jer ga je odbilo 30 jemstvenih kompanija.

Asošijeted pres izveštava o pozivu pravobranilaca države Njujork apelacionom sudu da se ne peca na tvrdnje Trampovog tima da nije moguće obezbediti bankarsku garanciju vrednu 454 miliona dolara koja bi obezbedila odlaganje prinudne naplate kazne tokom trajanja žalbenog postupka.

Država Njujork smatra da bivši predsednik SAD i ostali koji su kažnjeni sa njim zbog obmanjivanja banaka i osiguravajućih društava nisu istražili sve opcije da obezbede sredstva.

"Tuženi su propustili da predlože ozbiljnu alternativu", naveo je Denis Fan, advokat njujorškog pravobranilaštva u podnesku Apelacionom sudu države Njujork.
 

Prema njegovim rečima, takva alternativa mogla bi biti obezbeđivanje više manjih bankarskih obveznica koje bi u zbiru dale traženi iznos, ili sudski nadzor nad delom Trampovih nekretnina dok se on žali na presudu.

Dok Trampovi advokati pronalaze način da ga izvuku iz trenutne situacije, on im nimalo ne pomaže u tome…

Tramp rekao je da ima "skoro" 500 miliona dolara u kešu, čime je demantovao tvrdnje njegovih advokata

"Kroz veliki rad, talenat, ali i sreću, u ovom trenutku imam skoro 500 miliona dolara u kešu, što je značajna suma, koju sam, inače, nameravao da iskoristim u kampanji za predsednika", istakao je Tramp na društvenoj mreži Truth Social.

On je dodao da je slučaj koji se vodi protiv njega namešten i korumpiran od generalne tužiteljke.

"Nisam uradio ništa loše, oni to znaju, žele da uzmu novac od mene, zato smo došli do šokantne brojke, koja iznosi oko 454 miliona dolara", izjavio je Tramp, preneo je En-Bi-Si njuz.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nedostajala vam je Melanija? Evo je, kažu da je sad TAJNO ORUŽJE DONALDA TRAMPA
1

Prva dama "wanna be"

20.03.2024. 11:00

Nedostajala vam je Melanija? Evo je, kažu da je sad TAJNO ORUŽJE DONALDA TRAMPA

Ona važi za jednu od najlpeših prvih dana Amerike, dok je bila na toj "funkciji" kada je njen muž, Donald Tramp, bio na čelu države. Sada je opet "aktivirao" svoju zgodnu ženu, u aktuelnoj predizbornoj kampanji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve