Svet
13.10.2020. 15:19
R. E. / Index.hr

GEJTS: Život će se vratiti u normalu tek nakon druge generacije vakcina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bil Gejts rekao je kako je jedini način da se u potpunosti vratimo u normalu izrazito efikasna vakcina koju će uzeti mnogo ljudi kako bi bolest bila globalno eliminisana.

"Tek tad napokon možemo da rešavamo probleme koji su nastali tokom pandemije, u obrazovanju i mentalnom zdravlju, i počnemo da se vraćamo na staro na pozitivan način", rekao je Gejts u intervjuu za NBC dodavši kako prva generacija vakcina možda neće biti dovoljno efikasna i da će povratak u normalno biti moguć tek nakon druge generacije vakcina, prenosi Index. hr.

To znači da bi mnogi godinama trebalo da žive pridržavajući se epidemioloških mera. Novo Gejtsovo predviđanje zapravo je mračnije od onoga koje je dao za Fox pre mesec dana, kad je rekao da bi se uz razvoj vakcina život u normalu mogao da se vrati do leta 2021. godine.

Povezane vesti - BIL GEJTS: Testovi na koronu promašaj zbog čekanja na rezultate

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

"Terapiju koju je primio Tramp ne treba nazivati lekom"

Gejts očekuje kako će prva generacija vakcina biti odobrena po hitnom postupku do početka 2021. godine.

Kritikovao je i postupke SAD-a kojima se pokušava rešiti problem zaraze i nazvao ih jednim od najgorih na svetu. "Moram da priznam da niste napravili dobar posao i sproveli jasne promene", rekao je Gejts.

Zaključio je kako terapiju koju je dobio Tramp ne treba nazivati lekom jer ne radi na svakom pacijentu, ali je priznao da se radi o terapiji koja se pokazala kao najefektivnija u tretiranju zaraze koronavirusom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-8°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve