Svet
09.08.2023. 11:35
Beta

Sport i kriminal

Gradonačelnici Atine i Zagreba o ubistvu navijača

1
Izvor: Beta / AP / Thanassis Stavrakis

Gradonačelnici Atine i Zagreba Kostas Bakojanis i Tomislav Tomašević zajedničkom izjavom su "najoštrije osudili" ubistvo 29-godišnjeg navijača atinskog AEK-a i poslali poruku protiv nasilja.

"Brutalnom nasilju i krvi nema mesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i dece", poručila su dvojica gradonačelnika u saopštenju, prenosi Hina.

Oni su izrazili nadu da će počinitelji biti što pre pronađeni i kažnjeni "kao primer kako više nikad ne bi svedočili ovakvim tragičnim događajima".

"Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja. U ovim trenucima, nema pravih reči. Naše iskreno saučešće porodici žrtve. Atina i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta saradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca",  poručili su gradonačelnici.  

Gradonačelnik Zagreba u utorak je uputio i pismo gradonačelniku Atine ističući da je "šokiran događajem", te da u ime Zagreba izrazio "iskreno saučešće svim Atinjanima", a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakojanisa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšen tinejdžer osumničen da je umešan u ubistvo navijača AEK-a
1

Atina

09.08.2023. 08:19

Uhapšen tinejdžer osumničen da je umešan u ubistvo navijača AEK-a

Grčka policija privela je 19-godišnjeg hrvatskog državljanina osumnjičenog da je bio deo grupe koja je u ponedeljak u Atini pred utakmicu AEK-a i zagrebačkog Dinama, ubila 29-godišnjeg navijača protivničkog tima, javljaju tamošnji mediji.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
20°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve