Svet
30.09.2021. 22:05
Tanjug

Na nedelju dana

Grčka rešila: Noćni policijski čas i zabrana muzike u Solunu

Koronavirus
Izvor: ANA-MPA / ALEXANDER BELTES

Grčka će uvesti noćni policijski čas i zabraniti muziku u barovima, kafićima i restoranima u Solunu, svom drugom po veličini gradu, nakon povećanja broja novozaraženih od Covid-19, saopštila je grčka vlada.

Broj novozaraženih od koronavirusa stabilizovao se širom zemlje, ali je primetan povećan broj slučajeva na severu Grčke, preneo je Rojters.

Ministarstvo civilne zaštite saopštilo je da će Solun, njegov širi region i susedni region Halkidiki, zajedno sa centralnim gradom Larisom, od 1. oktobra biti prebačeni na ograničenje četvrtog reda na nedelju dana.

Koronavirus
Izvor: EPA / CLEMENS BILAN

Grčka je prošle godine prošla prvu fazu pandemije bolje od mnogih drugih zemalja, ali je ove godine registrovano snažno oživljavanje bolesti i povećan broj slučajeva poslednjih nedelja. U poslednja 24 časa zabeležena su 2.232 nozaražena i 33 smrtna slučaja, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 655.767, a broj preminulih na 14.828.

Oko 58 odsto Grka je potpuno vakcinisano, a vlada se nada da će taj broj porasti na 70 procenata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Turska vise neće zatvarati skole zbog koronavirusa
škola, knjige, udžbenici

"I kada bude loše"

28.09.2021. 21:35

Turska vise neće zatvarati skole zbog koronavirusa

Turska neće više zatvarati škole uprkos nedavnom porastu slučajeva koronavirusa, a vlada razmišlja o različitim metodama za nastavak obrazovanja, rekao je ministar zdravlja Fahretin Koča.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
11.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve