Svet
02.03.2023. 20:45
Beta-AP

Najmanje 56 nestalo

Sudar vozova u Grčkoj: Broj mrtvih porastao na 57

1
Izvor: Beta / AP / Vaggelis Kousioras

Broj stradalih u direktnom sudaru dva voza u Grčkoj porastao je na 57, saopštila je policija novi bilans, navodeći takođe da se najmanje 56 ljudi vodi kao nestalo. 

"Broj mrtvih je 57", rekla je portparolka policije Konstantija Dimoglidu i dodala da je moguće i da je neko bio u vozu da njegovi bližnji nisu prijavili da je nestao.

Putnički voz Atina-Solun s više od 350 putnika sudario s teretnim vozom u centralnoj Grčkoj u utorak u ponoć jer su punom brzinom išli istim kolosekom.

Oko 700 ljudi, prema policiji, okupilo se ispred sedišta grčke železničke kompanije Helenik Trejnu u Atini da protestuje zbog propusta koji su doveli do smrtonosne železničke nesreće.

Demonstranti su održali minut ćutanja kao sećanje na poginule, među kojima je bilo mnogo mladih.

U potrazi za ostacima tela poginulh, spasioci mašinama seku olupine tri prednja vagona putničkog voza, zgužvanih od siline direktnog udara i izgorelih do neprepoznatljivosti.

1
Izvor: Beta / AP / Vaggelis Kousioras

Istraga je tek počela, a ministar saobraćaja Kostas Karamanlis podneo je u sredu ostavku zbog moralne odgovornosti za nesreću za koju je krivicu priznao nedavno postavljeni, neiskusni šef železničke stanice Larisa u centralnoj Grčkoj koji je greškom vozove usmerio na isti kolosek dvokolosečne pruge.

On je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata i nanošenje teških telesnih povreda iz nehata.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ambasador Srbije u Grčkoj: "Nema povređenih srpskih državljana"
1

Teška nesreća

01.03.2023. 08:00

Ambasador Srbije u Grčkoj: "Nema povređenih srpskih državljana"

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je da nema podataka o tome da li ima povređenih ili poginulih srpskih državljana u sudaru vozova u kome je poginulo najmanje 38 osoba.
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve