Svet
25.01.2022. 20:00
Tanjug

Austrija

Istraživanje: Nehamer bolji kancelar od Kurca

Karl Nehamer 25. 1. 2022.
Izvor: REUTERS POOL / JOHANNA GERON / POOL

​​​​​​​Austrijanci smatraju da je novi kancelar Karl Nehamer bolji šef vlade od svog prethodnika Sebastijana Kurca, pokazuje istraživanje javnog mnjenja televizije ATV.

Prema tom istraživanju 29 odsto ispitanih je kazalo da Nehamer bolje obavlja zadatke kancelara od Kurca. Na drugoj strani svega 13 odsto zastupa stav da je Kurc, koji se povukao iz politike tokom prošlog meseca, bio bolji kancelar od Nehamera. Pored toga 39 odsto ispitanih tvrdi da su Nehamer i Kurc isti po pitanju vođenja vlade.

Zanimljivo je da najmanje onih koji misle da je Nehamer bolji kancelar od Kurca upravo u redovima pristalica Narodne partije Austrije (OVP). Tako svega 35 odsto smatra da je aktuelni lider OVP Nehamer bolji od Kurca na mestu kancelara.

Na drugoj strani čak 46 odsto pristalica Zelenih i Neos-a smatra Nehamera boljim šefom vlade, a kod birača Socijaldemokratske partije (SPO) taj broj je na 51 odsto.

Kada je reč o Slobodarskoj partiji (FPO) svega devet odsto smatra Nehamera boljim kancelarom i jedna trećina tvrdi da je Kurc bolje obavljao posao šefa vlade.

Istraživanje, kako ističu autori, pokazuje da je Nehamer imao dobar start na novoj funciji, ali da je za mnoge i dalje nepoznanica, jer svaki peti ispitani nije mogao da odgovori na pitanje da li je on bolji kancelar od svog prethodnika Kurca.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nevakcinisani sve nasilniji u prodavnicama, zaposleni u strahu
2g pravilo, Austrija

Austrija

19.01.2022. 13:10

Nevakcinisani sve nasilniji u prodavnicama, zaposleni u strahu

Više od nedelju dana u Austriji se vrše kontrole "2G" pravila u prodavnicama, a zaposleni su suočeni sa sve većim brojem nevakcinisanih koji se ponašaju nasilno.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve