Svet
24.04.2022. 14:10

Koronavirus

Izrael ukinuo meru koja je važila godinu dana

maske
Izvor: Shutterstock

Izrael je ukinuo obavezu nošenja maski u zatvorenom koja je važila gotovo godinu dana jer broj slučajeva zaraze koronavirusom nastavlja da opada.

Odluka o ukidanju obaveze stupila je na snagu sinoć, ali će zaštitne maske i dalje morati da se nose u bolnicima, domovima za stare i na međunarodnim letovima.

U Izraelu se beleži pad novozaraženih koronavirusom od kulminacije najnovijeg talasa infekcija u januaru.

Ozbiljni slučajevi obolevanja od kovida-19 pali su sa preko 1.200 za vreme zaraze varijantom omikron na 200.

Od početka pandemije pre dve godine u Izraelu je zabeleženo više od četiri miliona slučajeva zaraze koronavirusom, a najmanje 10.658 ljudi je preminulo i to jedna petina od januara, po podacima Ministarstva zdravlja.

Preko 72 odsto od 9,4 miliona stanovnika Izraela je primilo najmanje jednu dozu vakcine Fajzer/Biontek, a gotovo polovina tri doze.

Izrael je u novembru zatvorio granice posle pojave novog soja virusa omikron, ali je posle nekoliko meseci otvorio zemlju za strane turiste i ukinuo gotovo sve restrikcije uvedene zbog pandemije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li ćemo se na jesen boriti sa novim sojem korone?
Koronavirus

"Moramo biti spremni"

20.04.2022. 17:10

Da li ćemo se na jesen boriti sa novim sojem korone?

"Kakva varijanta koronavirusa može da stigne na jesen sada niko ne može sa sigurnošću da kaže", rekao je šef odeljenja intenzivne nege univerzitetske klinike Hamburg-Ependorf Štefan Kluge.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
32°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve