Svet
20.11.2021. 15:00
Tanjug

Austrija

"Izvinjavam se građanima koji su slušali državu"

Austrija, kovid propusnice
Izvor: Tanjug / AP / Lisa Leutner

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg izvinio se građanima, koji su, kako je rekao, do sada sve ispravno učinili, zbog odluke o lokdaunu koja stupa na snagu u ponedeljak.

"Nijedano upravljanje krizom nije bez grešaka. Želim da se izvinim. Moje izvinjenje upućujem onim građanima koji su do sada sve ispravno uradili. Znam da je za njih neshvatljivo da im se sada ograničavaju slobode“, podvukao je kancelar u izjavi javno servisu ORF.

Šalenberg je kazao da je predugo verovao u mogućnost uveravanja građana da je vakcinacija neophodna. "Predugo smo se oslanjali na to da će građani sami shvatiti da je bolje da se vakcinišu“, istakao je.

Šalenberg je naglasio da je 65 odsto građana učinilo upravo za šta je zamoljeno, vakcinisalo se, drži odstojanje i nosi maske. "Ti građani sada zbog jedne manjine moraju da prihvate ograničenje njihovih sloboda. Žao mi je i smatram nepodnošljivo što moramo zahtevati sledeći akt solidarnosti“, rekao je on.

Četvrti lokdaun, prema njegovim rečima, odluka je koja mu je teško pala.

On je izrazio nadu da će to biti i poslednje zaključavanje.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Vaš lični termin za kovid vakcinu je stigao"
pismo

Beč

19.11.2021. 12:05

"Vaš lični termin za kovid vakcinu je stigao"

Građani Beča, koji do sada još nisu vakcinisani protiv korona virusa narednih dana dobiće pismo od Grada u kojem se, pored poziva na vakcinaciju i objašnjenja važnosti imunizacije, nalazi i rezervisani termin.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve