Svet
28.08.2021. 20:05
Tanjug

Kontaminirane pošiljke

Japan povukao Modernu zbog smrtnih slučajeva 

Vakcina, vakcinacija
Izvor: EPA / ANDREJ ČUKIĆ

Dve osobe su umrle nakon što su primile vakcine kompanije Moderna protiv kovid-19 koje su kasnije bile povučene nakon otkrića da su kontaminirane, saopštilo je japansko Ministarstvo zdravlja.

Muškarci u 30-im godinama umrli su ovog meseca u razmaku od samo nekoliko dana nakon što su primili drugu dozu Moderne, saopštilo je ministarstvo, prenosi Rojters.

Obojica su primila vakcine iz pošiljki koje su povučene zbog kontaminacije, a tačan uzrok njihove smrti još se istražuje.

Japan je obustavio upotrebu 1,63 miliona doza Moderne isporučenih u 863 centra za vakcinaciju širom zemlje, više od nedelju dana nakon što je domaća distributerska kompanija Takeda Pharmaceutical primila upozorenje o kontaminaciji određenog broja bočica.

Vlada Japana i kompanija Moderna saopštili su da je suspenzija samo mera predostrožnosti, ali vjeruje se da su vakcine kontaminirane metalnim česticama, prenosi japanski javni servis NHK pozivajući se na izvore iz ministarstva zdravlja.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU: Zemlje na sopstvenu odgovornost koriste buster vakcine
fajzer

Prete im pravni problemi

26.08.2021. 21:35

EU: Zemlje na sopstvenu odgovornost koriste buster vakcine

Zemlje Evropske unije koje odluče da koriste dodatnu treću dozu vakcine protiv Covid-19, mogu se suočiti sa pravnim problemima, jer regulatorna Evropska agencija za lekove (EMA) još nije preporučila dodatnu dozu vakcine, saopštila je Evropska komisija.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve