Svet
16.04.2019. 16:44
R.E./Index.hr/Foto: Shutterstock

Jedan od najbogatijih Francuza doniraće 100 miliona evra za Notr Dam

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fransoa-Anri Pino, jedan je od najbogatijih Francuza, čija se imovina procenjuje na 30,6 milijardi dolara, izjavio je da će njegova porodica donirati 100 miliona evra za popravku katedrale Notr Dam.

"Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvovati u rekontrukciji Notr Dam", izjavio je Pinoa mlađi.

Njegov otac, Fransoa Pino, kupio je 199. godine Ren, kultnog francuskog provoligaša sa tradicijom od 118 godina. Ren je jedan od simbola regije Bretanja, a porodica Pinoa jako drži do korena i tradicije.

Pinoa mlađi u svom vlasništvu osim Rena ima i niz drugih luksuznih brendova: Gucci, Yves Saint- Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Boucheron, Alexander McQueen, Stella McCartney, Girard-Perregaux. Fudbalski klub Ren nije bio jedina porodična investicija u svetu sporta. Pre 12 godina kupili su Pumu, ali su je prošle godine prodali.

 

Pod Pinoom mlađim Renu jako dobro ide. Prošle sezone završio je Liga 1 na petom mestu.

Ove sezone probio se u finale kupa, a u Ligi Evrope došao je do osmine finala. Tamo je ispao od Arsenala, iako ga je je pobedio u prvoj utakmici na domaćem terenu.

 

Na tom susretu bili su gazda kluba i njegova supruga, slavna glumica Selma Hajek.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
22°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve