Svet
06.02.2022. 09:37
R.E.

Crna Gora

Katnić ide u penziju?

crna gora, 6. 2. 2022.
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Nakon što je Maja Jovanović izabrana za novog v.d. vrhovnog državnog tužilaštva, otvorena su vrata da se već naredne sedmice pred članovima Tužilačkog saveta (TS) nađe obaveštenje za slanje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u starosnu penziju, saznaju “Vijesti”.

Kako list piše, prema izmenjenom članu 105 Zakona o državnom tužilaštvu, Jovanović je dužna da odmah obavesti TS da li su se, uvidom u kadrovsku biografiju, stekli uslovi da Katnić napusti funkciju nakon šest i po godina, jer je “ispunio uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju”.

Osim za Katnića, na stolu TS biće navodno i spisak sa imenima još nekoliko tužilaca koji imaju uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju i odlazak sa funkcije.

Katnić je na čelu SDT-a od 23. juna 2015. godine, a za vreme njegovog mandata stizale su brojne kritike političkih partija, NVO sektora i medija - da je na “braniku DPS tekovina” i da nema promene u tužilačkoj organizaciji dok “on ne ode iz tužilaštva”, navode Vijesti.

Katnić je prošle godine više puta ponovio da nema uslove za odlazak u starosnu penziju, već da može da radi dok ne napuni 66 godina.

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pala Vlada Crne Gore
Zdravko Krivokapić

Zdravko Krivokapić

04.02.2022. 21:46

Pala Vlada Crne Gore

Poslanici Skupštine Crne Gore izglasali su večeras nepoverenje Vladi Crne Gore, glasovima opozicije i poslaničkog kluba "Crno na bijelo"
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve